Hoarding

In de moderne samenleving is het fenomeen ‘hoarding’, ofwel verzamelwoede, uitgegroeid tot een zorgwekkende en complexe kwestie. Mensen die lijden aan hoarding accumuleren overmatige hoeveelheden spullen in hun leefomgeving, waardoor deze uiteindelijk onbewoonbaar kan worden. Deze problematiek heeft niet alleen invloed op het individu zelf, maar kan ook een negatieve impact hebben op de gezondheid, veiligheid en welzijn van de persoon in kwestie en diens directe omgeving.

Het proces van ontruiming begint met zorgvuldige planning en communicatie. Wij werken samen met professionele hulpverleners om de hoarder te ondersteunen en de situatie te begrijpen. Dit helpt om een vertrouwensband op te bouwen en de hoarder gerust te stellen dat zijn of haar persoonlijke bezittingen met respect behandeld zullen worden.

Tijdens het daadwerkelijke ontruimingsproces zorgen wij voor een georganiseerde aanpak. Ze sorteren de bezittingen in categorieën zoals bewaren, doneren, recyclen of weggooien. Dit stelt de hoarder in staat om de controle te behouden en het helpt bij het minimaliseren van stress en angst.

Na de ontruiming gaat ons werk verder. Wij kunnen assisteren bij het schoonmaken, repareren en herstellen van de woning, zodat deze weer bewoonbaar wordt. Bovendien bieden ze vaak nazorg om de overgang naar een opgeruimde leefomgeving te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat de hoarder de nodige ondersteuning krijgt om het verzamelgedrag in de toekomst onder controle te houden.

Door ons empathie, begrip en professionele aanpak dragen wij bij aan het herstellen van leefomgevingen en het verbeteren van de levenskwaliteit van hoarders en hun omgeving.

Onze recencies

5/5

Sem en zyn vader hebben onze zolder zolder ontruimd. Alles volgens afspraak en ze weten van aanpakken .Heel vriendelyke mannnen .Alles perfect.

Peter Help

5/5

Fijn samengewerkt met Sem en zijn vader! Ze doen er alles aan om zo snel mogelijk te ontruimen. Als het ooit nodig is, zal ik ze zeker weer inhuren!

Steven Kemperman

5/5

Wij werken veel samen met Woondiensten-ontruimingen Nijmegen. Ze pakken de klussen goed en snel aan. Fijne samenwerking.

Richard Peters

5/5

Heel graag wil ik Sem en zijn vader van harte aanbevelen. Ze zijn zo vriendelijk en behulpzaam in de omgang. En ze werken snel en efficient. In mijn geval een garage leeghalen vol onbruikbare en niet geordende “rommel”, waarvan ik niet meer wist hoe ik ervan af moest komen.

Wietske van den Berg

5/5

Erg goede ervaring met deze dienst. Vanuit mijn werk in de zorg zaken gedaan met vader en zoon. Zeer flexibel, snel maar bovenal betrokken. Bleken onverwachts toch nog spullen met emotionele waarde in de woning te liggen, hiermee zijn ze zeer attent omgegaan en dus bewaard gebleven.

Benjamin Klaver

5/5

Vanuit mijn werk in de zorg kom ik op veel plekken, waar het vaak erg vervuild is.

Bij een van deze casussen heb ik Sem Dunkes en vader ingeschakeld voor het ontruimen en schoonmaken van de woning.

Het eindresultaat is voortreffelijk te noemen. Vandaar ook mijn complimenten. Dit ook namens mijn client die nu in een schone woning verblijft!

Michel van deenen

5/5

Bedrijf met nette prijzen en een goede service!

Swen Solutions

5/5

Snelle en persoonlijke benadering. Fijn bedrijf dat de afspraken goed nakomt en netjes, snel werkt tegen voordelig tarief. Bedankt.

Ronald Verheijen